בישראל לצערנו אנו חובים אירועים שעלולים לגרום לחרדה ו/או טראומה גם באופן שוטף, אך מאז ההתקפה של חמאס על ישראל בתאריך 07/10/23 ובעקבותיה המלחמה הנמשכת עד ימים אלו, רבים הישראלים אשר נמצאים בחרדה וחלקם סובלים מפוסט טראומה מאירועים שונים שחוו מאז. במאמר הבא, נעזור לכם לזהות פוסט טראומה אצל יקירכם, נספר על חלק מהתסמינים, כיצד להתמודד עם פוסט טראומה וכיצד ניתן לטפל בה
פוסט טראומה, או בשמה המקצועי הפרעת דחק פוסט טראומתית, (Post-Traumatic Stress Disorder) היא למעשה הפרעה פסיכיאטרית אשר גורמת לסובלים ממנה תחושות של פחד, חרדה, חוסר אונים, עוררות מוגברת, חוסר שינה וכל אלו בעקבות זכרונות פולשניים מאותו אירוע או אירועים טראומתיים אליהם נחשפו ונמשכים מעל למספר שבועות. כמובן, קיים שוני בין אדם לאדם וכל אדם בעל הפרעת דחק פוסט טראומתית מושפע מכך בצורה שונה.
כ-10% מאוכלוסיית ישראל מאובחנת עם פוסט טראומה, ישנם מקרים שונים בעקבותם לוקים ב-PTSD לדוג': פגיעה מינית, תאונת דרכים ועוד. יחד עם זאת, בעקבות מלחמת חרבות ברזל מהשביעי לאוקטובר קיימות סיבות נוספות בעקבותם אנשים נכנסים למצבי חרדה, בין היתר: פינוי מהצפון ומהדרום יחד עם כל המשפחה אל מקום חדש, שם לא תמיד הכל "הולך חלק", אנשי מילואים רבים החווים מקרים טראומתיים, אנשי זק"א אשר נאלצו לראות ולהתמודד עם מקרים קשים בעוטף עזה בימים שלאחר ההתקפה הנוראית של מחבלי חמאס, נשות אנשי המילואים הנמצאות בתחושת פחד וחרדה מידי יום וחוששות לגורל יקיריהן ומסיבות רבות נוספות.
הבן שלכם / בעלך / אשתך חזרו מחודשים של שירות מילואים, גם אם לא היו (לטענתם) בלב עזה ובמרכז הלחימה, תסתכלו עליהם, תראו כי הם אוכלים כראוי, ישנים כראוי, מתנהגים בצורה נורמטיבית בהתאם לאיך שהם היו לפני תחילת הלחימה ו/או המילואים.
הסימפטומים הקליניים של הפרעת דחק פוסט טראומטית יופיעו בעקבות חשיפה לאירוע טראומתי מבחינה גופנית או נפשית (כלומר, גם צפייה באירוע טראומתי יכולה להוביל להתפתחותה של ההפרעה). הסימפטומים של פוסט טראומה מתחלקים לארבע קבוצות עיקריות:ישנם לא מעט תסמינים לפוסט טראומה, נעמוד על 3 עיקריים:
ישנם תסמינים רבים להפרעת דחק פוסט טראומטית, לחצו למידע על תסמיני פוסט טראומה.
ככל שהחיילים מקבלים סיוע והכוונה נפשית טרם יציאתם למלחמה, וודאי כניסה ללחימה בעזה או בצפון, מומלץ מאוד לוודא שיקיריכם בסדר נפשית עד כמה שניתן, לשוחח איתם ככל שניתן, לוודא שמצליחים לישון כראוי ועוד.
קיימים טיפולים שונים שאינם רפואיים, כגון כדורי הרגעה מסוגים שונים, קטמין, מפגשים ודרכים נוספות אך בנוסף לאמור, קיים טיפול רפואי עם 75% הצלחה עליו נרחיב כעת:
הטיפול הרפואי בפוסט טראומה של סטלה מאפשר הקלה משמעותית מאוד בסימפטומים הפיזיים של הטראומה, לדוג': עוררות יתר, קשיי שינה, התקפי חרדה ועוד) וניתן לשלבו עם טיפולים מסוגים שונים.
אנו בסטלה פיתחנו הליך רפואי קצר אשר בסיומו תוכלו להרגיש הקלה משמעותית בתופעות הפיזיות והביולוגיות, הקלה שתאפשר ליקירכם הקלה! הקלה מהחרדה הקבועה בה הם נמצאים.
באמצעות הזרקת חומר הרדמה באזור מדוייק וספציפי ליד העצבים הסימפתטיים בצוואר, הטיפול גורם להפחתה של רמת הנוראפינפרין המשתחררת במסלול ההיזון החוזר בין הגוף והמוח, ובנוסף, מתקיימת הפחתה של האן-ג'י-אף, (Nerve growth factor) אשר גם עולה לאחר טראומה וגורם ללמידה עצבית לא אדפטיבית במערכת.
יקירכם או אתם בעצמכם סובלים מפוסט טראומה בעקבות המלחמה או מסיבות אחרות? אל תהססו
בדקו התאמתכם.ן לטיפול בשאלון אנונימי קצר